Αθήνα: μία πόλη με μέλλον υπό αναστολή

by athenzboyz

Το 35λεπτο ντοκυμανταίρ “Suspended future” αποτελεί άλλη μια σοβαρή προσπάθεια χαρτογράφησης κι απεικόνισης της Αθήνας της κρίσης. Ένα καλογυρισμένο -συγκινητικό υπό μία έννοια- ντοκυμανταίρ για την αντανάκλαση της κρίσης στον δημόσιο χώρο της Αθήνας. Χαιρόμαστε να βλέπουμε τέτοιες προσπάθειες.

Με τα λόγια των ίδιων των συντελεστών:

“Το ντοκυμαντέρ χωρίζεται σε τρία μέρη: το πρώτο μέρος, με τίτλο “Ιδιωτικοποίηση”, διερευνά τις συνδέσεις ανάμεσα στην ανάπτυξη που χαρακτήρισε την περίοδο της Ολυμπιάδας του 2004 και τα σύγχρονα προγράμματα ιδιωτικοποίησης που λαμβάνουν χώρα μέσα στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης. Το δεύτερο μέρος, με τίτλο “Υποτίμηση”, εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους συρρικνώνονται, σήμερα, οι αστικοί χώροι για τους/τις μετανάστες/ριες, και την επακόλουθη υποτίμηση της ζωής τους. Το τελευταίο μέρος, με τίτλο “Στρατιωτικοποίηση”, καταδεικνύει πώς με αφετηρία την κρίση, η υποτίμηση μετατρέπεται σε μια γενικευμένη συνθήκη—πώς η άνοδος του οικονομικο-αυταρχικού συμπλέγματος συρρικνώνει το δημόσιο χώρο στην πόλη, τροφοδοτώντας ως αποτέλεσμα την κοινωνική απόγνωση και οργή.”

Δείτε το:

<p><a href=”http://vimeo.com/85914434″>Future Suspended (ελληνικά)</a> from <a href=”http://vimeo.com/rossdomoney”>Ross Domoney</a> on <a href=”https://vimeo.com”>Vimeo</a&gt;.</p>

Advertisements