Όταν χάμω την αράζω…

by athenzboyz

Γρήγορα πας, πιο γρήγορα ξεχνιέσαι

Ένας τουρίστας στις γαλλικές Άλπεις, ενώ δοκιμάζει να κάνει σκι, “ισοπεδώνει” ένα παιδάκι στο διάβα του. Όταν σηκώνεται και τινάζει το χιόνι από πάνω του ξεκινάει να συνειδητοποιεί:

Για όλους τους λόγους του κόσμου, καλό είναι να σταματάς. Και δε σταματάμε…
Ακόμα κι οι διακοπές μας ολοένα και μολύνονται με δραστηριότητες.
Και συνεχίζει: “Κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας ότι μια μόνιμη δίαιτα τύπου “Να-Κάνουμε-Πράματα” μας κάνει καλό.”

Aquarobics,
Yogilates,
Σκαρφάλωμα τοίχων,
Pilates,
Στρέτσινγκ.

Έρχονται ερωτήματα. Είναι το νόημα της ζωής, να κάνεις την κάθε στιγμή να “αξίζει”; Βρίσκεται η αξία μας ως ανθρώπινα όντα σε αυτά που κάνουμε, έτσι ώστε να μπορούμε να αγοράσουμε στον εαυτό μας αυταξία κι αυτοεκτίμηση; Mindfulness. Aκόμα και το να κάθεσαι απλά μετατρέπεται σε μια δραστηριότητα πειθαρχημένης συγκέντρωσης. Κι όμως: “δεν χρειάζεται να δαπανάται η κάθε στιγμή στο κυνήγι της αυτοβελτίωσης.”

__________

Όταν χάμω την αράζω και κοιτώ τον ουρανό
Όλοι λεν’ πως τεμπελιάζω
Εγώ στη μοίρα τους μιλώ.

__________
`

Με άλλα λόγια καλώς περάσαμε ατέλειωτες ώρες παίζοντας SegaMegaDrive, SuperNintendo και GameBoy, παιχνίδια σε υπολογιστές και ίντερνετ καφέ ή βλέποντας σειρές στην τηλεόραση, παρά να είχαμε ξκινήσει άλλο ένα άθλημα, να είχαμε μάθει να μιλάμε άλλη μια γλώσσα ή να ‘χαμε διαβάσει τέσσερα-πέντε παραπάνω βιβλία που θα μας έδιναν “κάτι”. Δεν χρειάζεται να γεμίσει κάθε κενή στιγμή της ζωής μας.

Το νόημα της ζωής βρίσκεται στις “χαμένες ώρες προτού να ξέρουμε πού να πάμε και τί να κάνουμε”. Ο χαμένος χρόνος μπορεί να είναι ένας καλά ξοδεμένος χρόνος. Έτσι, ας σταματήσουμε πριν ισοπεδωθούμε σαν το παιδάκι που βρέθηκε στο διάβα μου στις Άλπεις. Slow down.

3030352-poster-p-1-3030352-work-smart-how-to-reclaim-thousands-of-wasted-hours-each-year

*αυτή ήταν μια αποσπασματική παρουσίαση αυτού, με μικρές επεμβάσεις

Advertisements